Ekonomi yonetimimiz mckinseyy ile yola devam etme karari aldi. Tasvip etmiyorum.
Kinseyin ornek uygulamalarina bakacak olursak;
McKinsey’in de üretim kapasitesi,ana ürünleri,gelir gider dengesi,kriz sebepleri gibi pek çok farklı parametrenin olduğu ülkeler için hazırlayıp sunduğu tek bir reçete olması diğer ortak taraftı: ÖZELLEŞTİRME ve TARIMA DÖNÜŞ…
McKinsey, gittiği her ülkede aynı reçeteyi yazması ile meşhur: 1-Hemen ve acil olarak ülkenin listelenecek varlıklarının özelleştirme yolu satışı 2-Ortaya çıkan istihdam açığının ise özelleştirmelerden doğan işsizliğin tarım sektörüne kanalize edilerek eritilmesi…
Yani McKinsey kestirme ve kabaca söyleyecek olursak “Sen tüm sanayi üretim tesislerini,para edecek tüm kuruluşlarını,bankalarını küresel devlere sat,özelleştir,üretim tesisin sanayin falan olmasın,tarım ülkesi olarak, dünyanın zengin ülkelerinin gıda ihtiyacını karşıla” diyor.
Bu arada McKinsey programlarını uygulayan ülkeler, ne var ne yok özelleştirme altında satıyorlar ve ülke ekonomisi kısa vadeli ancak sanal bir düzelme gösteriyor.
Bizimkilerin pek hosuna gidecegini sanmiyorum, hakkimizda hayirlisi olsun.