8
« Son İleti Gönderen: Tatiana_st Haziran 26, 2022, 12:13:09 »
Ortadoğuda ki KAOTİK durum her geçen gün ivmesini arttırarak, yaşananları, nedenlerini ve sonuçlarını iyice içerisinden çıkılmaz bir hale sokmuştur.
Her gün bölgede hegamonya savaşımı veren Emperyal Güçler tarafından kartlar yeniden karılmakta, saflar yeniden belirlenmektedir.
Kimin elinin kimin cebinde olduğu anlamak artık iyicene zorlaşmıştır.
Tüm bunlara karşın yinede bu KAOTİK ORTAMDAN bir kaç politik sonuç çıkartmamız olasıdır.
1 Tüm bu yaşananlar tüm dünya da ve ortadoğuda olan bitenin Emperyal Bloklar arası bir Hegamonya Paylaşım Savaşı olduğu gerçeğini bize bir kez daha göstermiştir.
1 Bir kere ABD nin tüm dünya da ve bölgede gerileyen HEGAMONYASI, onu her gün yeni arayışlara, yeni ittifak tercihlerine zorunlu kılmaktadır.
Amerikan Politikası, Başkanlarının kişisel ihtiraslarından bağımsız, uygulanacak politikaya göre ihtirasları dikkate alınan Başkanlardan oluşur.
Tüm dünya da Kapitalizm'in içersine düştüğü kendini yeniden üretememe krizi ve sonucunda daha saldırgan daha otoriter egemenlik biçimlerine başvurması, Trumph gibi birini ABD nin başına getirmiştir.
2 Sosyalist bir odağın, Sosyalist bir Blokun olmaması nedeniyle bugün dünyada yaşanan sıcak, soğuk tüm gelişmeler Hegamonya Paylaşım Savaşı içersindeki Emperyal Blokların belirlemelerine göre yönlenmektedir.
Dünyada ki siyasi gelişmeler Emperyal Bloklar tarafından, verdikleri hegamonya paylaşım savaşı çerçevesinde belirlenmektedir.
3 Bu nedenle de Devletleşmeyi, Ulus devlet kurmayı kendine hedef edinmiş ulusal hareketlerin geldiğimiz bu evrede Emperyalist Bloklar tarafından kullanılması , ya onların etkisi altında kalması kaçınılmaz olmuştur.
Doğru mücadele, Emperyalist Bloklar arasında gidip gelmek değil, onların karşısına bölgedeki diğer halklarla birlikte çıkacak bir mücadelenin örgütlülüğünü sağlamaktır.
4 Bölgede gerileyen Hegamonyasını tamamen yitirmemek için ABD, kendisi de Emperyal emeller taşıyan ve bu emellerine ulaşabilmek için Bloklar arasında SÖRF yapan Türkiye'yi diğer Emperyal Blok'a kaptırmamak adına bugüne değin elinde tuttuğu Kürt Kartını bırakmış, tercihini Türkiye kartından yana kullanmıştır.
Bundan sonra yaşanacakları hep beraber Türübünlerden birlikte izleyeceğiz.
Türkiye Fıratın doğusuna bir operasyon yapar mı?
Rusya böyle bir olasılığa karşı nasıl bir tavır alacaktır?
Bölgede ki Kürt Yönetimi, Türkiye'nin bu operasyon girişimine karşı Suriye ile ortak bir anlayış içersine girer mi?
İran Devlet Başkanının Türkiye de ki görüşmelerinde bu operasyonla ilgili görüş alışverişi çerçevesinde İran bu operasyondan yana Türkiye'nin yanında olurmu?
İran'ın Türkiye'nin yanında olması, Suriye ile ilişkilerini zedeler mi?
Neden Erdoğan hangi gelişmeler sonucunda bu operasyon biraz daha bekliyebilir dedi?
İşte tüm bu yanıtlanması zor sorular bu kaos ortamını bizlerin gözleri önüne sermektedir.
Bakacağız, göreceğiz
Umarız bu gelişmeler bizleri fiili, sıcak bir üçüncü paylaşım savaşının içersine sokmaz.
veda