Mecbur kalıyorsunuz yani anlıyorum seçim yapma lüksünüz yok. Peki alternatifin olması sizi ne derece etkilerdi yararı olabileceğini düşünüyormusunuz yada mevcut düzenden memnunmusunuz ?
Aslında sadece köye gelen biçerler arasında seçim yapıyoruz. Fakat bu hizmet alımı bence gayet lüks ( yada bize öyle geliyor ).
Şöyle anlatayım, biçer bizde tarla sırasına yada kişi sırasına göre gitmez. Farz edelim ben 1 kamyon ayarladım. Biçerciye söylerim sıra gelince, kamyon dolana kadar biçer benim. Tarlalarımı biçmeye başlarım. 2 tarla biçtik, 3. yarım kaldı ama kamyon doldu diyelim. Biçere yol veririz, kalan yarım tarla diğer kamyona biçilir.
Bu iş biçerciye pek hoş gelmez ama 1-2 lira piyasadan fazla verip gönüllerini yaparız. Bizim köyde düzen bu şekilde.
Şahsen şikayetçi değilim. Ayrıca bu markalar arasında ne fark var ben dahil bileninde pek olacağını sanmam. Ama genel anlamda yeni olanların iyi kullanılanlarını tercih ederiz. Tabi o bicerin iş yoğunluğuda önemli. İyi biliyor diye 2-3hafta beklemeyiz.
"Harman, davran" demişler.