toprakbilgi.com

Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
İngiltere iklimi oldukça yağışlı, bizim Karadeniz gibi iklimleri var :) Bol su alıyor, ayrı da kuzeyde oldukları için buğday için gerekli gün ışığından yararlanma süresi oldukça fazla. Belki tek dezavantajları sıcaklığın düşük olması.

Bizim onlarla yağış olarak baş edebilmemiz imkansız gibi bir şey.
Valla tam bunu düşünüyordum. Sadece doğru besleme kalmış adamlara.  Misirdan fazla tonaj yapmışlar böylece


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2
Emre her biçimde dekara ne kadar alıyorsun? Yılda kaç defa biçiyorsun? Bak bunlar da önemli. Bir sonraki yıl yeniden ekmen gerekiyor mu gerekmiyor mu? Enerji protein değerleri nasıl? Su isteği nasıl? Susuz yetişir mi ? Hepsi önemli. Tek tek cevap verirsen sevinirim ;)

Dediğim gibi ben Mera yapıyorum 22 dekara ( önceden 27 28 biliyorduk. Tesisin kapladığı alan çık büyümüş  devlet baba uydudan olcup kirpmis bizim alanı).  Araziye girdigimizde dizimizi geçtiği an içine sagmal grubu saliyoruz.  Salma işi de şöyle. Araziyi ikiye bölüyoruz.  Boldugumuz parçanın içine  inegi saliyoruz. İneklerin cignegip  telef etmicek şekilde saliyoruz bol bol. Önemli husus onlara ezdirtmemek.

Geçen yıl doğru  hatırlıyorsam 15 günde bir bölme değiştirdiler. Her seferinde üst gübrelemeyi de yaptım. Yapraktanda verdim bişiler.  Bu yil bir bolme yaklaşık  1 ayı geçti. Havanın çok büyük etkisi var. Ne kadar ılık okadar deli gelişiyor. Birde yağmur. Dini imanı yağmur.   Bir defasında  10 Dekari ellemedik 2 -ay kadar İnekleri satmistik.1000 paket e yakın kuru balya aldık mayısta.

Su en önemli şey. Bu yıl düzenli yağmur yağdı büyük yukten kurtardı bizi. Yoksa fiskiyeleri dizmistik çoktan.

Ektigim ürünün hiç analizini yaptirmadim baktirmakta fayda var. Göstergel kabul edeceksek önüne atılan kuru balyasini kurabiye gibi yiyor hayvan. Slaj deneyimim daha olmadı. Bir parçasını yaptıkta o da deli gibi kengerli idi . Seneye bir denicez bakalım nasıl olacak


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
3
Yem Bitkileri / Ynt: Süt Otu Ekimi (Ryegrass - Trinova - Caramba - Reygras)
« Son İleti Gönderen: DeHLiZ Bugün, 12:19:48 »
Buğday tekrar çıkıyor  mu bunun gibi? Regeneration yeteneği önemli.  Bunu kestikce daha da aziyor.

Hatta ilk biçimi inek koymak yerine  makine ile yaparsanız daha iyi oluyor dediler bize


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Emre her biçimde dekara ne kadar alıyorsun? Yılda kaç defa biçiyorsun? Bak bunlar da önemli. Bir sonraki yıl yeniden ekmen gerekiyor mu gerekmiyor mu? Enerji protein değerleri nasıl? Su isteği nasıl? Susuz yetişir mi ? Hepsi önemli. Tek tek cevap verirsen sevinirim ;)
4
Yem Bitkileri / Süt Otu Ekimi (Ryegrass - Trinova - Caramba - Reygras)
« Son İleti Gönderen: sadesoda Bugün, 12:12:16 »
Niye Ryegrass? Buğdaygil değil mi bu? Bunun yerine buğdayı erken biçsek olmuyor mu?
Buğday tekrar çıkıyor  mu bunun gibi? Regeneration yeteneği önemli.  Bunu kestikce daha da aziyor.

Hatta ilk biçimi inek koymak yerine  makine ile yaparsanız daha iyi oluyor dediler bize


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
5
Yem Bitkileri / Ynt: Süt Otu Ekimi (Ryegrass - Trinova - Caramba - Reygras)
« Son İleti Gönderen: DeHLiZ Bugün, 11:21:33 »
Niye Ryegrass? Buğdaygil değil mi bu? Bunun yerine buğdayı erken biçsek olmuyor mu?
6
@sebazios bu çalışmada ekim tarihi olarak 15 ekim verilmiş, 15 ekimden önce Trakya şartlarında ekim yapmak olası mıdır? Sıcaklıklar yüksek mi olur yoksa o tarihten önce?
7
Konuların birleştirilmesi iyi olmuş, zamanında bununla ilgili çalışmaları Yılmaz paylaşmıştı.
8
Interviks 130 tl 

16,25 tl dekar maliyeti
9

Mekteplilik de gerekli lakin özü özveri bu işin 7 x24 bir iş olacak bu.bi ke zdaha düşünmekte fayda var


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Haklısın bu iş 7 24
Hayvancılık bilgimiz sıfır.Şimdilik sadece bir heves
10
Yem Bitkileri / Ynt: Yonca slajı ne zaman açılmalı ?
« Son İleti Gönderen: Ylmz_1907fb Dün, 09:27:53 »
Aynen çok faydalı bir şey,bizim mısır slajımız az kaldı,yaza kadar yonca slajıyla idare etmeyi düşünüyoruz kısa sürede fermente olması çok iyi olucak
Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 ... 10