Su an bloomberg te Zeynep hanim artik biz Turkiye olarak teknolojik traktor uretmeliyiz. Topragimizi analiz eden,ruzgarin hizina ve yonune gore ilaclama basincini ve yonunu belirleyen ayrica bitkinin ihtiyacina gore verilecek gubre miktarini belirleyebilen traktorler uretmeliyiz diyor.
Gercekten tebrikler dusuncesi bile cok guzel.
Ithal traktorun artisina degindiler soylenmeyen su idi yerli olarak 110 bg uzerinde traktor yok. Sebebi ise motoru yok. Istenirse gelistirilebilir diyor.
Ayrica yuzde 18 kdv ile mal aliyoruz yuzde 8 ile satiyoruz aradaki fark devletten alacagimiz olarak duruyor der. Tabii bunu ciftciden cikartiyorlardir bence.
Durum bu. Su teknolojik traktorlere bir an once kavussak artik diyorum.
Yakup Ağabey, devlet her zaman böyle. Hem üret diyor, hem de desteklemiyor.
Sen önce üret sat, bana KDV'mi ver, sonra ben sana destek olurum diyor. İhracatta KDV almaması gerekiyor, peşin peşin alıyor

Sonra al alabilirsen. Ağabeyim, ablam ve eniştem beraber çalışıyorlar, üretim yapıyorlar ve satışlarının %95'i ihracat. Adamlar sürekli KDV'nin iadesinin peşindeler, eee hani ihracatı destekleyecektik?
Zeynep Hanım çok haklı, malı %18 KDV'li alıp %8 KDV'li satmak, o KDV'yi sonra alamamak işte bunlar hep tüketicinin malı çok daha pahalıya almasına sebep oluyor. Hele ki ihracat yapıyorsanız, bunu yabancıya anlatmanızın mümkünatı yok! Adamlar malı ucuza almak istiyor, siz adama malı normal fiyatından satıp devlete vergisini ödüyorsunuz, sonra iade için yırtınıyorsunuz.
O parayı kullanamayan üretici de Ar-Ge'ye para ayıramıyor, sonra da 110bg üzeri traktör yapamıyor haliyle