Adım adım gidelim.
1. Toz kükürt fiyatı 3.5 tl mi? Bence pahalı. Hemde çok. Vermem daha iyi. (vermezseniz başka alternatifleri konuşmak lazım)
2. DAP gübresinden 50 kg/dönüm verilebilir sıkıntı olmaz.
3. Üst gübreyi 2 hatta 3 yapmak iyi olur. Ancak Üre yerine gübretaş Nitropower kullanılabilir.
(
https://www.gubretas.com.tr/ure-ve-amonyak-azotu-iceren-yeni-gubre-nitropower-33/)
İçerik olarak hem ÜRE + Amonyumsülfat + Kükürt var. Bence bu ürün toz kükürt kullanmaktan hem daha ekonomik hemde daha iyi olur. 2 defa yapabilirsiniz. (Suda Çözünür Kükürt Trioksit (SO3)
%20 )
4. Ekim zamanı 4 lt/dönüm humik asit ve dediğim gibi çinko mangan demir sülfat karışımı yapın mutlaka. Sıvı kükürt kul-lan-ma-yın. Çünkü fiyatı yüksek etkisi o fiyata asla değmez. Bu zamanda kar marjı düşük iken böyle pahalı yöntemler çiftçiye zarar ettirir.
5.Hayvan gübresi ne ekerseniz ekin kullanmak her açıdan faydalıdır.
Tavsiyelerim sizi maddi olarak zarar sokmayacak ve işinize yarayacak bilgilerdir. Faydasını göreceksiniz.
Bu arada Türkiye'de herkes her konuda bilgilidir. Size binlerce akıl verecek çıkacaktır. Biliyorsunuz zamanımızda ağzı olan konuşuyor. Ben bilmem diyeni görmedim. O yüzden herkesi dikkate almayın işinize odaklanın. Doğru olanı bilimsel olanı yapın.
Not: Kükürt için dönüme 100 kg/dönüm 1 kerede verilebilir. Yalnız 3.5 tl ise ben vermem yazık o paraya. Şu firma ile görüşün fiyatta pazarlık edin.
Köseoğlu Ak Kükürt Kırıkkale Şubesi - Kırıkkale Kükürt Fabrikası
Adres: Hacıbalı Organize Sanayi Bölgesi 4.Sok. No.11, 71452 Hacıbalı/Yahşihan/Kırıkkale
Telefon: 0530 878 86 23